Imprejurimi

Pensiunea Atlantic

Pensiunea Atlantic beneficiaza de o locatie excelenta, fiind situat in inima Targu-Muresului, la doar cateva minute de centrul orasului unde se regasesc principalele simboluri arhitecturale ale orasului.

Palatul Culturii  este un astfel de simbol, renumit mai ales datorita Salii oglinzilor si a vitraliilor cu care este ornata cladirea. Alte doua cladiri reprezentative pentru municipiu, aflate in apropierea Palatului Culturii, sunt si Palatul Prefecturii din Targu Mures si Palatul Primariei. In partea opusa a pietei Cetatea Medievala, Palatul Apollo si Teatrul National.

cornesti Platoul Cornesti este situat la cea mai inalta cota a orasului. Platoul deschide o larga panorama asupra orasului si vaii raului Mures.
Principalul punct de atractie de aici il constituie Gradina Zoologica, impartita in cinci sectoare:
- primate,
- casa tropicala,
- carnivore,
- ierbivore
- pasari.
A doua din tara, ca intindere si varietate a speciilor, Gradina Zoologica este situata la 488 m altitudine, deasupra Marii Negre, si la 170 m deasupra oraSului, fiind inconjurata de o vasta padure de stejar si carpen, denumita Padurea Mare.
Iubitorii de natura si drumetii pot urma aici numeroase mini - trasee.

weekend Complex Orasul fiind amplasat pe cursul raului Mures a facut posibila construirea unui complex de agrement (cunoscut sub denumirea Weekend).
In interiorul complexului exista mai multe bazine pentru inot si unul pentru plimbari cu barca, acesta din urma comunicand direct cu raul Mures.

Tot aici sunt amplasate si o serie de terenuri sportive care permit practicarea unor sporturi precum tenis, fotbal, volei.

peninsula Festival In apropierea complexului "Weekend" se desfasoara Festivalul Peninsula, unul din cele mai mari festivaluri din Romania.

sovataStatiune Renumita statiune balneara Sovata, situata la 60 Km. Lacurile sunt renumite atat pentru efectul terapeutic cat si pentru fenomenul de heliotermie.
Pe timp de iarna aveti posibilitatea practicarii sporturilor de iarna, Sovata beneficieaza de doua partii, una de nivel mediu si alta pentru copii sau incepatori.

Statiunile locale Sangeorgiu de Mures, cu ape sarate, namoluri, ape iodurate si clorurate, si Ideciul de Jos, cu ape sarate, la doar 11 Km de Targu Mures.

sighisoaraCetate Sighisoara, cu Cetatea Medievala, care se afla la doar 54 Km.

defileulMuresului Defileul vaii Muresului cu spatiile montane invecinate si microstatiunile climaterice Rastolita si Lunca Bradului